www.consalta.ba

Našem klijentu, Lutriji BiH dodijeljen certifikat ISO/IEC 27001:2005


Lutrija BiH je prošle sedmice zvanično certificirana po ISO/IEC 27001:2005 standardu. Ovim certifikatom Lutrija BiH je dokazala uspješnost implementacije Sistema za upravljanje sigurnošću informacija (ISMS). Implementacijom ISO 27001 standarda Lutrija BiH je stvorila preduslove za uspješno upravljanje rizicima  u informacionoj sigurnosti, te kontinuirano poboljšanje stanja sigurnosti u organizaciji. 

Specifičan, "hands-on" način konsultiranja koji Consalta primjenjuje rezultirao je u vrlo brzoj implementaciji sistema u velikoj i složenoj organizaciji kao što je Lutrija BiH. "Uzmemo li u obzir i uporednu implementaciju WLA SCS standarda (Svjetska lutrijska asocijacija - Security Control Standard), možemo biti vrlo ponosni na rok od nešto više od devet mjeseci u kojem smo ovaj posao završili" rekao je Osman-Jablan Bulić, voditelj projekta, te dodao kako se mora istaći izuzetno dobra saradnja sa svim timovima Lutrije BiH koji su radili na implementaciji,  te veliku podršku i opredjeljenost najvišeg mendažmenta firme na čelu sa direktorom Pašukanom.

 

Na press konferenciji prilikom dodjele certifikata, direktor Consalte, Mahir Boloban, je istakao da postoji oko 1.500 izdatih međunarodnih certifikata iz različitih oblasti, ali da je u oblasti informacione sigurnosti, biznis kontinuiteta i upravljanja poslovnim rizicima, izdato svega pet certifikata. "Smatram da je to privilegija lidera u industriji i najodvažnijih, i upravo su te firme jedine koje trenutno imaju takve certifikate. Lutrija BiH se pridružila toj porodici i trenutno je lider na tržištu BiH iz lutrijske oblasti čime je demostrirala na međunarodnom nivou opredjeljenost zaštiti podataka, igara, imovine klijenata i svoje imovine“, dodao je Boloban.

Više o temi u medijima:

http://www.klix.ba/biznis/news/lutriji-bih-dodijeljen-certifikat-medjunarodnog-standarda-iso-iec-27001-2005/121130022

http://www.lutrijabih.ba/vijesti/view/110

http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/poslovanje-po-medjunarodnim-normama

 
Home